ZAICHI

Type

Interior Design

 

Location

Helix, The EmQuartier, Bangkok

 

Programme

Restaurant, Bar

Client

Miyabi Group

Collaborators

Interior Architect :    Archive Architects

Photographer :         Supakorn srisakul

Area

250 sq.m.

 

Status

Completion 2015

1. WAITING AREA

2. RECEPTION

3. BAR

4. DINING AREA

5. PRIVATE DINING AREA

6. SUSHI BAR

7. OUTDOOR BAR

8. DISPLAY KITCHEN

Our proposal was to reconsider a system that dealt with the possibility of envelope to contain space and implying range of privacy for restaurant spaces.

An array of timber slat was used as implication to intricate Japanese material and craft. Yet without imitating traditional technique directly, we introduced a three dimensional array that changed the orientation of timber slats through theirs axis, horizontal to vertical.

 

This strategy has created range of space between conceptual envelopes of timber slat trajectory. From front entrance of restaurant, the vertical element has started to form and gradually rotated to change the space as it moved through the outdoor balcony, this creates series of spaces from vertical partition to vault-like tubular space which indicates diverse set-up of seating areas.

 

The actual wall of the restaurant has been cladded with reflective material to further emphasise the undulating effect of ‘floating’ timber array in space. Tinted glass was used to partition between dinning and kitchen area to promote transparency and connection between food preparation and diners.    

© 2020 archive studio

  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook Basic
  • Twitter Basic
  • Vimeo Basic